У Києві профспілки вийшли на акцію протесту

У Києві профспілки вийшли на акцію протесту

Фото
Укрінформ
Представники Федерації профспілок України вийшли у Києві на акцію протесту у Всесвітній день за гідну працю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, майже 10 тисяч людей зібралися під Червоним корпусом КНУ ім.Шевченка.

Акція відбувається під гаслом “Захистимо свої трудові права і свободи на об’єднання в профспілки. Здобудемо краще життя!”

У Києві профспілки вийшли на акцію протесту у Всесвітній день за гідну працю / Фото: Євген Любимов, Володимир Тарасов, Укрінформ

Люди тримають гасла "Захистимо свої трудові права", "Жодних урізань трудових прав", "Ні диктату корпорацій - Україні гідну працю", "Робочі місця і гідна зарплата - працюємо в Україні".

Учасники акції виступають проти “антитрудових та антипрофспілкових законопроєктів” від влади. Зокрема, це проєкт закону №5371 щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність, законопроєкт №5388 щодо дерегуляції трудових відносин та законопроєкт №2681 щодо окремих питань діяльності професійних спілок.

Мітингарі вимагають ухвалення нового Трудового кодексу, “який захистить людей праці”, а також доступні для населення справедливі ціни на український газ, тарифи на електроенергію та комунальні послуги.

Читайте також: Профспілка просить владу втрутитися у ситуацію з блокуванням рахунків Енергоатому

Окрім того, профспілки виступають за дотримання визначених законами України розмірів грошових виплат і соціального захисту громадян, зокрема: мінімальної заробітної плати – 6900 грн; мінімальної пенсії – 3600 грн; посадового окладу першого тарифного розряду у бюджетній сфері –6500 грн.

Також на акції вимагають до кінця цього року виплатити заборговану 140 тисячам працівникам заробітну плату у розмірі майже 4 млрд гривень.

Мітингарі також мають намір пройти колоною до Кабінету Міністрів та Верховної Ради.

Рух автотранспорту в районі проведення акції частково перекрито, працює поліція діалогу. Ситуація спокійна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-