Закон про столицю буде ухвалений вже після Нового року — Стефанчук

Закон про столицю буде ухвалений вже після Нового року — Стефанчук

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прогнозує, що законопроєкт №2143-3 "Про місто Київ – столицю України" буде ухвалений вже після Нового року.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”

“Думаю, вже після Нового року. Він буде ухвалюватися разом із законопроєктом про місцеві держадміністрації, тому що вони один на одного "накладаються". Це ті два законопроєкти, які будуть законодавчо завершувати етап реформи децентралізації. А фінальним акордом стане ухвалення закону про внесення змін до Конституції в частині децентралізації – це вже плануємо на наступну сесію”, - зазначив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №2143-3 "Про місто Київ – столицю України" 3 жовтня 2019 року. Так, метою проєкту закону №2143-3, зокрема, є оптимізація системи органів місцевого самоврядування та виконавчої влади в Києві через уточнення повноважень цих органів.

15 липня 2020 року Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту ухвалити документ у другому читанні.

Восени 2021 року перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко повідомив, що комітет планує повторно розглянути відповідний законопроєкт у другому читанні.

Невдовзі після цього комітет рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні проєкт закону №2143-3 "Про місто Київ – столицю України" з урахуванням пропозицій і зауважень Головного юридичного управління Апарату ВР. Окрім цього, рекомендовано ухвалити в другому читанні суміжний законопроєкт №4298 "Про внесення змін до Закону України "Про місцеві державні адміністрації" та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні".

Так, народні депутати мали намір застосувати спеціальну процедуру до розгляду в другому читанні обох проєктів законів, однак на пленарному засіданні парламенту 18 листопада вони домовилися не робити цього.

Поточна шоста сесія Верховної Ради триватиме 21 січня 2022 року. Сьома сесія розпочнеться у вівторок, 1 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-