Очільник Київської ВЦА - загарбникам: Доки не пізно, пропоную скласти зброю та здатися

Очільник Київської ВЦА - загарбникам: Доки не пізно, пропоную скласти зброю та здатися

Укрінформ
Противник призупинив наступальні дії на Київ, але від своїх намірів оточити столицю не відмовився.

Як передає Укрінформ, про це розповів голова Київської військово-цивільної адміністрації Микола Жирнов, передає КМДА.

"Ворог деморалізований та не має достатньо сил та засобів для наступу. Оборона Києва активна та змушує противника постійно нести втрати та перегруповуватися. Натомість від безсилля та злоби він продовжує варварські бомбардування наших міст. Задля безпеки жителів міста, наполягаємо: не ігноруйте повітряну тривогу. Вчасно займайте укриття, надавайте допомогу тим, хто її потребує. Ми дали зрозуміти ординцям, що столиця їм не під силу", - сказав він.

Фото: kyivcity.gov.ua

За словами очільника Київської військової адміністрації, столиця продовжує встановлювати блокпости, обладнувати опорні пункти, мінувати місцевість, обʼєкти на околицях та у місті. "Постійно на наших офіційних сторінках показуємо і розказуємо вам, що робиться у Києві, як міцнішає наша Територіальна оборона", - додав він.

Складними, але контрольованими напрямками залишаються Житомирський та Вишгородський.

Із міст Буча, Ірпінь, Гостомель, Ворзель, Бородянка та Макарів продовжується евакуація мирних мешканців через гуманітарні коридори. Триває робота із забезпечення життєдіяльності міста.

"Дякуємо всім адміністраціям районів міста за згуртованість, вміння "працювати ефективно в умовах війни. Для російських солдатів хочу сказати: свідомо чи несвідомо ви стали злочинцями, яких засуджує увесь світ. Відповідальність буде невідворотна. Пропоную вам, доки не пізно, скласти зброю та здатися в полон. Це єдиний шанс зберегти своє життя. В іншому випадку вас уватимуть усюди, де б ви не ступили. Наша війна – народна! Наша війна – національна!", - наголосив він.

Як повідомлялося, упродовж дня з Бучі евакуйовано 1,8 тисячі людей, а з Гостомеля до Білогородки – 1 тисяча.

З 24 лютого в Україні триває війна проти російських загарбників. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-