Справа - майже по кожному підприємству: Яворовський про корупцію у департаменті культури КМДА

Справа - майже по кожному підприємству: Яворовський про корупцію у департаменті культури КМДА

Укрінформ
Заступник директора департаменту культури — начальник управління економіки та фінансів КМДА Геннадій Яворовський заявив, що майже по кожному підприємству, яке входить до Департаменту культури, є кримінальна справа.

Про це він сказав на пресконференцїі в Укрінформі.

“Щодо фінансових порушень у сфері культури, то їх просто неймовірно багато. Ми зіткнулися з десятками кримінальних проваджень. Майже по кожному підприємству, яке входить до департаменту культури, є кримінальна справа”, - сказав Яворовський.

Він нагадав, що сам працює на посаді з серпня 2021 року, цього ж року команда департаменту культури КМДА, за його словами, “під керівництвом Яни Барінової провела низку перевірок підвідомчих закладів”.

“І хочу сказати, що наша команда обрала саме антикорупційну стратегію та мала на меті зламати ті схеми, які були напрацьовані протягом останніх семи, десяти років. Ми дуже не хотіли, щоб департамент культури асоціювався з такими ганебними явищами, як встановлення ялинки, з якої почалися сумні події на початку 2014 року і так далі. Тому ми почали здійснювати відповідні перевірки”, - повідомив посадовець.

Зокрема, він розповів про проведення перевірок фінансової ревізійної діяльності КП "Київкінофільм", діяльності Малої опери в Києві тощо.

Як повідомлялося, черкаські ревізори виявили фінансових порушень на суму 3,6 млн грн у відділі освіти, культури, туризму, молоді та спорту Чигиринської міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-