Незначне потепління не вплинуло на відключення електрики в Києві - YASNO

Незначне потепління не вплинуло на відключення електрики в Києві - YASNO

Укрінформ
Обмеження електропостачання для Києва, попри потепління, залишилися такими ж, як і попереднього дня.

Як передає Укрінформ, про це генеральний директор YASNO Сергій Коваленко повідомив у Фейсбуці.

"Сьогодні на вулиці незначно потеплішало, проте обмеження на Київ залишилися такими ж, як і були вчора. Колеги намагаються відключати за графіками, проте у ранкові та вечірні піки користувачам вкладатися досить складно. Тому відключати доводиться більшими групами", — зазначив він.

Щодо експорту електроенергії, гендиректор YASNO наголосив, що ситуація лишилася незмінною: комерційний експорт Україна не здійснює.

Читайте також: Кількість відключень електрики у вихідні може зменшитися - Укренерго

Так звані синхронні перетоки в системі, які видно на дешбордах із сайту ENTSO-E, за інформацією Коваленка, зумовлені тим, що навесні 2022 року Україна стала учасницею європейської енергетичної системи, тож відтоді країни Європи можуть користуватися українськими мережами для передавання електроенергії між собою. Саме це, за словами гендиректора YASNO, відбувається наразі.

"Більше того, імпортується в Україну зараз більше, ніж віддається назад до Європи. І це нормально. Бо наша генерація зараз не може виробляти необхідну кількість електроенергії, щоб закривати попит", — додав Коваленко.

Читайте також: У Києві зберігається дефіцит електроенергії

Крім того, як зауважив він, нещодавно бізнес отримав змогу імпортувати електроенергію з Європи для власного використання. Так, наприклад, якщо велике виробництво (непобутовий клієнт, для живлення якого використовується окрема лінія) імпортуватиме для себе електроенергію на рівні власного споживання у вересні 2022 року, то в разі відсутності локальних аварій і безперешкодного постачання електроенергії, таке підприємство не братиме участі в стабілізаційних відключеннях.

За словами Коваленка, це дасть змогу звільнити більше потужності української генерації, яку можна буде розподілити на побутових споживачів та знизити кількість і тривалість відключень.

Як повідомлялося, масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру тривають з 10 жовтня. Пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні. Їх відновлення все ще потребує значних ресурсів та часу.

За даними гендиректора YASNO, через стан мереж і генерації Київ отримує приблизно 60% необхідних об’ємів електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-