Руйнування об’єкта Києво-Печерської Лаври: поліція порушила справу

Руйнування об’єкта Києво-Печерської Лаври: поліція порушила справу

Укрінформ
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо руйнування об’єкта на території Києво-Печерської Лаври, тривають слідчі дії.

Як передає Укрінформ, про це відділ комунікації поліції Києва повідомляє у Фейсбуці.

До поліції звернулися представники Міністерства культури та інформаційної політики із заявою щодо виявлення пошкоджень та руйнувань одного із корпусів. Правоохоронці з’ясовують усі деталі та збирають докази протиправних дій.

“Працівники Мінкульту зафіксували аварійний стан приміщення на території Києво-Печерської Лаври, непридатний для експлуатації та такий, що має явні ознаки руйнування”, - ідеться в повідомленні.

Слідчі Печерського управління поліції Києва внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 298 Кримінального кодексу України (умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини чи їх частин).

Читайте також: У Київській лаврі почала роботу комісія МКІП: які порушення виявила перевірка

Санкція статті передбачає штраф у розмірі від 2 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Укрінформ, комісія МКІП з приймання-передачі майна Національного заповідника “Києво-Печерська Лавра” зафіксувала аварійне становище та ознаки руйнування в корпусі № 112 “Книжковий склад”, що перебував у користуванні Української православної церкви московського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-