СБУ затримала у лавах ЗСУ киянина, який інформував росіян про оборону столиці

СБУ затримала у лавах ЗСУ киянина, який інформував росіян про оборону столиці

Укрінформ
Служба безпеки України затримала зловмисника, який надсилав у російський Телеграм-бот розвідувальні дані про оборону Києва.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«Зловмисником виявився житель столиці, який на початку повномасштабного вторгнення збирав для ворога інформацію про місця базування Сил оборони у місті», - йдеться у повідомленні.

Для цього він об’їжджав вулиці та вивчав обстановку поблизу військових об’єктів. Отримані відомості киянин надсилав через підконтрольний російській спецслужбі чат-бот у Телеграмі.

Згодом, намагаючись уникнути відповідальності, чоловік мобілізувався до підрозділу Збройних сил України, який задіяний на Авдіївському напрямку.

Читайте також: СБУ затримала коригувальника російських повітряних атак на Миколаїв

Однак співробітники СБУ викрили зловмисника, поетапно задокументували його діяльність і затримали його в одному із фронтових міст.

Під час обшуків у затриманого виявили мобільний телефон з доказами передачі агресору закритих відомостей.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Він перебуває під вартою. 

Як повідомляв Укрінформ, у квітні прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно подружжя російських шпигунів, яке розвідувало дані для знищення ракетного озброєння Збройних сил України в Одеській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-