Музей народної архітектури та побуту вимагає переукласти договір оренди одного з корпусів Лаври

Музей народної архітектури та побуту вимагає переукласти договір оренди одного з корпусів Лаври

Укрінформ
Національний музей народної архітектури та побуту України вимагає переукласти договір оренди корпусу № 19 музейного об'єднання «Києво-Печерський державний історико-культурний заповідник».

Про це заявив керівник юридичної служби Національного музею народної архітектури та побуту України Ігор Любаренко під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Всі договори, які були укладені до 2004 року, відповідно до перехідних положень цивільного кодексу, мають переукладатися в тій формі, яка вже прописана в новому цивільному кодексі. Тобто в нотаріальній формі. У 2004 році Українське товариство охорони пам‘яток історії та культури (УТОПІК) мало перезаключити договір. У нас склалася ситуація, що УТОПІК там знаходиться на підставі договору, який вже фактично є нікчемним. Тобто його недійсність вже встановлена в порядку цивільного кодексу. У них немає жодних фактичних підстав для перебування там", - сказав Любаренко.

Генеральний директор Національного музею народної архітектури та побуту України Оксана Повякель зазначила, що всі ці дії спрямовані на впорядкування використання державного майна та запобігання незаконній оренді приміщень, які належать державі.

За її словами, Музей уже звернувся до Фонду державного майна України та написав лист до Києво-Печерської лаври з проханням надати приміщення для розміщення та експонування фондових експонатів.

Читайте також: Комісія МКІП передала у користування 16 корпусів Києво-Печерської лаври у задовільному стані

Раніше УТОПІК передали у безоплатне користування корпус № 19 музейного об'єднання «Києво-Печерський державний історико-культурний заповідник» для розміщення там фондів Національного музею народної архітектури та побуту України. Однак, наразі органом управління Національного музею народної архітектури та побуту України визначено МКІП.

Як повідомлялося, уряд ухвалив постанову, спрямовану на впорядкування питання оренди приміщень та майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-