В КМДА проігнорували запити прокуратури щодо документів за фактом розтрати мільйона гривень

В КМДА проігнорували запити прокуратури щодо документів за фактом розтрати мільйона гривень

Укрінформ
Департаменти Київської міської державної адміністрації проігнорували запити слідства щодо надання документів, які мають значення у кримінальних провадженнях.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

«Сьогодні слідчі за процесуального керівництва прокуратури повідомили про підозру директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА за фактом розтрати 1 млн грн бюджетних коштів, виділених на виконання робіт з відновлення тротуарів та автодороги», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Директорові ще одного департаменту КМДА повідомили про підозру

У прокуратурі заявляють, що збитки, завдані кримінальним правопорушенням, підтверджуються проведеними оглядами виконаних робіт із залученням експерта та висновками експертизи.

«Фактом залишається і те, що станом на сьогодні підрядником роботи з відновлення тротуарів та автодороги не проведені. Одночасно офіційний сайт КМДА повідомляє, що роботи з благоустрою та асфальтування тривають. Це виглядає дивно, оскільки акти виконаних робіт, про які йдеться у повідомленні про підозру, підписані та бюджетні кошти Департаментом перераховані в повному обсязі ще у грудні 2022 року», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Арештованому у справі про закрите укриття чиновнику КМДА оголосили ще одну підозру

У прокуратурі зазначили, що «незрозуміло, на підставі чого, міська влада, не маючи у розпорядженні документів слідства, категорично стверджує, що експертиза нібито проведена «без належного дослідження проєктної документації та наочного огляду», що не відповідає дійсності».

У відомстві також заявили, що заяви про нібито сприяння слідству та надання доступу до всіх запитуваних документів у кримінальних провадженнях, в яких посадовим особам КМДА повідомлено про підозру, залишаються лише заявами.

«Так, Департаментом муніципальної безпеки КМДА, а також Департаментом освіти КМДА проігноровано запити слідства щодо надання документів, які мають значення у кримінальному провадженні щодо загибелі людей через недопуск до укриття», - сказано в повідомленні.

Читайте також: У КМДА спростували інформацію про графіки чергувань учителів у шкільних укриттях

Отримання цих документів, як повідомили у прокуратурі, стало можливим лише після звернення правоохоронних органів до суду з відповідними клопотаннями.

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації повідомили про підозру у розтраті 1 млн грн на відновленні тротуару.

У КМДА відреагували на підозру директору департаменту у розтраті бюджетних коштів, заявивши, що станом на зараз виконані всі необхідні інженерні роботи за проєктом, завдяки чому місцеві жителі забезпечені водопостачанням. Однак роботи з благоустрою та асфальтування території продовжуються, тому кошти за ці роботи виконавцям перераховані не були.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-