Зачинене укриття у Деснянському районі: директора департаменту КМДА відсторонили від посади

Зачинене укриття у Деснянському районі: директора департаменту КМДА відсторонили від посади

Укрінформ
Суд відсторонив від посади директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, який проходить одним із підозрюваних у справі про загибель людей через недопуск до укриття в Деснянському районі столиці.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила в Телеграмі.

"Київський апеляційний суд за апеляційною скаргою прокурора Деснянської окружної прокуратури міста Києва скасував рішення суду першої інстанції та відсторонив від посади директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, який підозрюється у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки", – ідеться у повідомленні.

Дії посадовця кваліфіковані за ч. 2 ст. 367 (невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, 1 червня в Деснянському районі Києва під час повітряної атаки російських військ від дії уражальних елементів ракети загинули троє людей, зокрема малолітня дитина, ще семеро громадян дістали травми різного ступеню тяжкості.

Встановлено, що, перебуваючи з 2018 року на посаді директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, підозрюваний неналежно виконував службові обов’язки та фактично не здійснював контроль за утриманням і станом готовності укриттів. Це призвело до загибелі і травмування людей на порозі зачиненого найпростішого укриття, що є тяжкими наслідками.

Читайте також: Суд відсторонив від посади чиновника-фігуранта справи про будівництво Подільського мосту

Як повідомляв Укрінформ, у червні правоохоронці вручили директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку підозру у службовій недбалості.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

Того ж місяця Ткачуку оголосили ще одну підозру – у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах, учиненій в умовах воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-