Суд дав 10 років в'язниці чоловіку, який підірвав гранату в парку Кіото

Суд дав 10 років в'язниці чоловіку, який підірвав гранату в парку Кіото

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді десяти років позбавлення волі чоловіку, який підірвав гранату на території парку «Кіото» в Києві, унаслідок чого поранення дістала група людей.

Про це Київська міська прокуратура повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як уточнили в прокуратурі, 39-річному фігуранту було висунуте обвинувачення в замаху на умисне вбивство п'ятьох осіб, учиненому небезпечним для їхнього життя способом з хуліганських мотивів, а також у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень, носінні і придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 15 п.п. 1, 5, 7 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 121, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Прокурори довели, що у квітні 2018 року, перебуваючи на території парку «Кіото» поруч із незнайомою йому компанією у складі п'ятьох осіб, обвинувачений із хуліганських мотивів дістав осколкову гранату Ф-1, активував її та кинув у напрямку людей.

Читайте також: У Києві оголосили підозру чоловіку, який стріляв з вікна квартири

Унаслідок дій зловмисника стався вибух з утворенням уламків, які розлетілися врізнобіч та завдали потерпілим тілесні ушкодження.

За сукупністю доказів сторони обвинувачення чоловік визнаний винним у скоєнні злочинів, передбачених згаданими статтями Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, в Ужгороді затримали чоловіка, який кинув гранату на подвір’я будинку депутата Закарпатської обласної ради.

Фото: Freepic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-