У Києві затримали грабіжників, які намагалися підірвати поліцейських гранатою

У Києві затримали грабіжників, які намагалися підірвати поліцейських гранатою

Фото, відео
Укрінформ
У Дарницькому районі Києва поліцейські затримали двох зловмисників, які під час затримання після крадіжки із зоомагазину, намагалися підірвати поліцейських гранатою.

Про це повідомляє Національна поліція України, передає Укрінформ.

Як зазначив очільник поліції Києва, Дмитро Шумейко, спільники за допомогою лома відчинили вхідні двері, пошкодили у приміщенні камери відеоспостереження, після чого викрали ноутбук, будівельні інструменти, а також товари для тварин.

Порушники завантажили викрадене в транспортний засіб та намагались поїхати, проте їх наздогнали співробітники поліції. 36-річного водія затримали біля автівки, а його 37-річний напарник почав чинити зухвалий опір та, погрожуючи правоохоронцям ножем, дістав з кишені бойову гранату й висмикнув кільце. Оперативники перехопили і розрядили боєприпас, а зловмисника затримали.

Під час обшуку в автівці підозрюваних поліцейські вилучили викрадене майно та інші речові докази.

Встановили, що спільники раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини, крім того один з них обвинувачується у вчиненні квартирних крадіжок, та його справа слухається в суді.

За процесуального керівництва окружної прокуратури фігурантам повідомили про підозру за частиною четвертою статті 185 - крадіжка, поєднана із проникненням та вчинена в умовах воєнного стану. Крім того, порушнику, який погрожував поліцейським гранатою, повідомлено про підозру за частиною першою статті 263 - незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами, та за статтею 348 - посягання на життя працівника правоохоронного органу.

Читайте також: В Івано-Франківську затримали ймовірних нападників на літню жінку

Санкція найбільшого покарання передбачає довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці викрили в незаконному зберіганні зброї жителя Дарницького району Києва,під час обшуку у квартирі чоловіка виявили кулемет Калашникова.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-