Польща та країни Балтії хочуть звести оборонну лінію вздовж кордону з РФ та Білоруссю

Польща та країни Балтії хочуть звести оборонну лінію вздовж кордону з РФ та Білоруссю

Укрінформ
Європейському Союзу необхідно терміново збудувати оборонну лінію вздовж кордону із Росією та Білоруссю.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters, про це йдеться у листі, спільно надісланому очільниками Польщі, Естонії, Литви та Латвії президенту Європейської Ради.

“Зведення системи оборонної інфраструктури вздовж зовнішніх кордонів ЄС із Росією та Білоруссю вирішить нагальну потребу убезпечення ЄС від військових та гібридних загроз”, - йдеться у листі.

Зазначається, що цю пропозицію, яка потребуватиме фінансової підтримки усіх членів Євросоюзу, буде обговорено під час саміту Євроради у четвер. “Масштаб та ціна цього спільного починання вимагає політичної та фінансової підтримки ЄС”, - стверджують підписанти.

Читайте також: Польща до кінця року зміцнить загородження на кордоні з Білоруссю

Reuters зауважує, що створення оборонної системи вздовж 700 км кордону ЄС із РФ та Білоруссю обійдеться у близько 2,5 млрд євро. “Необхідно вжити надзвичайних заходів, оскільки зовнішні кордони ЄС потрібно захищати й обороняти як військовими, так і цивільними методами”, - наголошується у листі.

У Польщі, Латвії, Литві та Естонії також висловили переконання, що створення такої лінії оборони ЄС повинне відбуватися у погоджені із НАТО та відповідно до військових вимог Альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, Естонія на кордоні з Росією побудує оборонну лінію з 600 бетонних бункерів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-