Труханов заперечив свою участь у перейменуванні одеських топонімів

Труханов заперечив свою участь у перейменуванні одеських топонімів

Укрінформ
Мер Одеси Геннадій Труханов «відхрестився» від участі в перейменуваннях міських топонімів Одеси, запроваджених розпорядженням голови ОВА, і пообіцяв вжити всіх передбачених законом заходів для скасування перейменувань.

Про це Труханов написав у своєму Телеграм-каналі, передає Укрінформ.

«Щодо резонансних перейменувань у місті, які відбулися днями. Ані я, як міський голова, ані міська рада не мають до цього жодного відношення», - написав Труханов.

Він зазначив, що допоки міська влада мала повноваження, вона виконала «всі вимоги закону про «деімперіалізацію».

Труханов вважає, що, «виходячи з логіки «деколонізаторів», ми маємо відмовитись від усього того, що зробило Одесу світовим брендом. Говорячи простою мовою - це «обнуляє» наше місто».

Читайте також: Миколаївська міськрада закликає Президента посприяти у перейменуванні Ленінського райсуду

Міський голова Одеси також повідомив, що для скасування перейменування та збереження історичної й культурної спадщини Одеська міська рада вживатиме всіх передбачених законом заходів.

Як повідомляв Укрінформ, за розпорядженням голови Одеської ОВА Олега Кіпера в Одесі перейменують 84 топоніми. Також нові назви отримає 347 топонімів в Одеській області. Так, в Одесі вулиця Пушкінська стане Італійською, проспект Академіка Глушка – проспектом Князя Ярослава Мудрого, вулиця Бабеля – Дмитра Іванова, Ільфа і Петрова – вулицею Сім’ї Глодан. Також у місті перейменують бульвар Жванецького. Він стане бульваром ВМС. Думську площу перейменують на Біржову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-