Миколаївська міськрада закликає Президента посприяти у перейменуванні Ленінського райсуду

Миколаївська міськрада закликає Президента посприяти у перейменуванні Ленінського райсуду

Укрінформ
Депутати Миколаївської міської ради звертаються до Президента з проханням посприяти у перейменуванні Ленінського районного суду в місті.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської міської ради, передає Укрінформ.

Як зазначається, 30 липня Миколаївська міськрада прийняла звернення до Президента України щодо вжиття заходів в установленому законодавством порядку стосовно перейменування судів, які носять радянські та російські назви.

У ньому депутати звертають увагу на те, що й досі в Україні деякі суди мають радянські та російські назви (Ленінський районний суд Миколаєва, Московський районний суд Харкова, Малиновський районний суд Одеси, Комунарський районний суд Запоріжжя тощо). Ці символи тоталітарного режиму активно використовуються російською пропагандою, у тому числі для виправдання нападу на Україну.

Читайте також: На розмінування лісів Миколаївщини потрібно щонайменше 10 років - Південний лісовий офіс

“Ми, депутати Миколаївської міської ради VIII скликання, вважаємо неприпустимим подальше збереження та використання в назвах судів назв з радянського та російського минулого, тим більше в назвах судових органів які здійснюють правосуддя іменем України”, - зазначається в документі.

Вони закликали Президента ініціювати консультації з Вищою радою правосуддя щодо перейменування судів, які мають радянські та російські назви, за результатами яких внести до Верховної Ради відповідний проєкт закону.

Як повідомлялося, міська рада Миколаєва у відведений законом термін не ухвалила рішення про перейменування об'єктів топоніміки, тому це право перейшло до ОВА.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-