На розмінування лісів Миколаївщини потрібно щонайменше 10 років - Південний лісовий офіс

На розмінування лісів Миколаївщини потрібно щонайменше 10 років - Південний лісовий офіс

Відео
Укрінформ
На розмінування лісів на Миколаївщині піде не менше 10 років.

Про це повідомляє у Фейсбуці філія "Південний лісовий офіс", передає Укрінформ.

"На сьогодні ДП «Ліси України» укладає договори про заходи гуманітарного розмінування. За попередніми прогнозами, на розмінування лісів на Миколаївщині піде не менше 10 років", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2022 році на території Миколаївської області фіксувалася велика кількість масштабних пожеж через ведення бойових дій і обстріли.

Найбільше постраждали ліси у Миколаївському та Баштанському районах - там сталося 85 загорянь загальною площею 2305 гектарів, з них 842 гектари – верхової пожежі. Найбільші площі пожеж на Кінбурні - 1947 га, який вже третій рік перебуває в окупації.

Читайте також: Збитки довкіллю Херсонщини внаслідок війни перевищують ₴266 мільярдів

На сьогодні лісівники не можуть вести лісогосподарську діяльність на 29,5 тис. га через засмічення вибухонебезпечними предметами. Вони не можуть зайти в ці ліси через небезпеку.

Але, наголошують в офісі, насамперед нині держава розміновує населені пункти, землі агрокомплексів, до лісів черга дійде в останню чергу.

Як повідомляв Укрінформ, на Миколаївщині через підрив Каховської ГЕС було затоплено понад 3 000 гектарів території лісництв.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-