На фронті за добу сталися 158 боєзіткнень

На фронті за добу сталися 158 боєзіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
Протягом минулої доби, 19 серпня, на фронті відбулося 158 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

"Протягом минулої доби відбулося 158 бойових зіткнень. Понад третина з них - на Покровському напрямку", - сказав Ковальов.

За його словами, на Харківському напрямку російські окупанти намагалися атакувати п'ять разів. Бої точилися в районі населених пунктів Липці та Вовчанськ.

На Куп'янському напрямку Сили оборони України відбили 14 в районах Глушківки, Стельмахівки, Кругляківки, Синьківки, Андріївки та у бік Лозової.

На Лиманському напрямку українські війська зупинили 11 атак противника в районах Граківки, Новосадового, Макіївки, Невського, Новосергіївки, Новоєгорівки та Торського.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили 10 атак неподалік Іванодар'ївки, Спірного та Верхокам'янського.

Читайте також: Умєров розповів Остіну про операцію ЗСУ в Курській області - Пентагон

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили сім спроб противника прорвати оборону українських військ в районах Іванівського та Андріївки Донецької області.

24 рази ворог безрезультатно намагався просунутись на Торецькому напрямку в районах населених пунктів Північне, Нью-Йорк, Неліпівка, Залізне та, найактивніше, біля Торецька, де також завдав п’ять ударів керованими авіабомбами.

На Покровському напрямку захисники відбили 63 атаки. Найбільше - в районах Новогродівки, Михайлівки та Воздвиженки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Невельське та Костянтинівка, де окупанти 11 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

На Времівському напрямку противник здійснив п’ять спроб захопити наші позиції неподалік Водяного та Вугледара Донецької області. Також атакував з боку Володимирівки і Солодкого.

На Оріхівському і Гуляйпільському напрямках окупанти наступальних дій учора не проводили.

На Херсонщині, на Придніпровському напрямку, відбитий один штурм загарбниками українських позицій.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні із Чернігівською областю противник зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність.

Читайте також: Міноборони допустило шведський БТР з авіаційною гарматою до постачання у ЗСУ

Наші воїни продовжують активними діями виснажувати бойовий потенціал ворога, зокрема й під час операції в Курській області РФ.

Загалом за минулу добу втрати російських загарбників становили 1330 осіб. Також українські воїни знешкодили п’ять танків, 26 бойових броньованих машин, 52 артилерійських системи, одну РСЗВ, засіб ППО, 55 БпЛА оперативно-тактичного рівня, ракету, 95 автомобілів та 22 одиниці спеціальної техніки окупантів.

Як повідомляв Укрінформ, протягом понеділка, 19 серпня, на фронті сталися 154 боєзіткнення Сил оборони України з російськими загарбниками, найбільше - на Покровському напрямку, де ворог втратив загиблими й пораненими 325 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-