Ворожих надводних кораблів в Азовському та Чорному морях немає - Плетенчук

Ворожих надводних кораблів в Азовському та Чорному морях немає - Плетенчук

Укрінформ
Російських надводних кораблів в акваторіях Азовського та Чорного морів не зафіксовано.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає Укрінформ.

"Тактика ворога залишається незмінною: вони неприсутні в акваторіях як Азовського, так і Чорного морів. У Чорному морі пункт базування охороняє підводний човен на зовнішньому рейді, але надводних кораблів, як і раніше, немає. Можна сказати, що ситуація залишається сталою", - сказав Плетенчук.

Читайте також: Армія РФ за добу втратила в Україні ще 1280 військових

За його словами, загальна кількість ракетоносіїв, які залишаються в Азово-Чорноморському регіоні становить вісім одиниць: три підводні човни по чотири ракети і решта одиниць - п'ять по вісім.

"Також цього разу ми бачили чотири одиниці в морі й, імовірніше, це все, що вони могли задіяти", - додав речник ВМС ЗСУ.

Він зазначив, що було очевидно, яку кількість одиниць мають росіяни та в який спосіб можуть їх задіяти. Також ситуація була в межах цих очікувань.

"Остаточного підтвердження, що вони завантажують на надводні носії, досі не маю, на підводні носії - так. Неодноразові атаки із застосуванням цих підводних човнів вже це довели, але насправді в цьому процесі теж немає нічого надзвичайного. Як тільки ми побачимо, що атаки з тих самих одиниць будуть повторюватись, тоді можна казати про те, що вони цю проблему вирішили. В цій системі завантаження немає нічого надзвичайного, потрібен кран відповідної потужності, відповідні навички та відповідні погодні умови", - розповів Плетенчук.

Він поінформував, що через місяць-півтора почнеться сезон вітрів і експлуатація росіянами бухти, що розташована у Новоросійську, буде вкрай складною, що безпосередньо вплине на застосування ворожих носіїв.

Як повідомляв Укрінформ, у Чорному морі станом на зараз російських кораблів не спостерігається вже сьомий день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-