Зеркаль розповіла про завершальний день слухань у Гаазі

Зеркаль розповіла про завершальний день слухань у Гаазі

Укрінформ
Росія у своїх виступах у Міжнародному суді ООН демонструє логіку, за якою вона може робити все, що завгодно, і не нести відповідальність за свої дії.

Про це заявила глава української делегації у Міжнародному суді ООН, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, коментуючи останній день чотириденних слухань у Гаазі.

"Сьогодні випливало з їх позицій, що якщо б Росія знала тоді, коли ратифікувала конвенцію, що вони будуть відповідати за фінансування тероризму, то вони б її не ратифікували. В цьому полягає логіка росіян, що вони можуть робити все і не нести жодної відповідальності за свої дії", - сказала вона.

За словами Зеркаль, це також стосується російської аргументації щодо конвенції про расову дискримінацію.

"Це їхня реальність, і вони звинувачують усіх, що всі живуть в іншій реальності", - сказала вона.

Зеркаль також висловила переконання, що світ підтримує позицію України. "Росія має нести відповідальність за свої дії. І цей суд - це єдина судова інстанція, яка може притягнути Росію до відповідальності", - сказала вона.

У Міжнародному суді ООН завершився четвертий день слухань у справі України проти Росії.

Україна в Гаазі обвинувачує Росію в порушенні двох міжнародних конвенцій - Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму  та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Нинішні слухання присвячені поданому Україною запиту про введення тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-