Закон про реінтеграцію потрібен, аби розставити крапки над

Закон про реінтеграцію потрібен, аби розставити крапки над "і" щодо Росії – Кравчук

Укрінформ
Перший президент незалежної України Леонід Кравчук вважає, що закон про реінтеграцію Донбасу потрібно ухвалити, аби на законодавчому рівні дати оцінку агресивним діям РФ.

Про це він заявив у коментарі "112 каналу" в середу, 17 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я ставлюсь до цього документа позитивно, бо вважаю, що потрібно розставити всі крапки над "і" - агресора назвати агресором, війну назвати війною, визначити дії України, оцінки, які потрібно дати Росії. Це має бути вирішено на парламентському, законодавчому рівні... Закон потрібний. Хотілося б, щоб він був якомога глибшим і всеохоплюючим, більш якісним, однак не всі ж закони є ідеальними. Але закон потрібно приймати", - сказав Кравчук.

За його словами, внесення до законопроекту численних поправок і їх обговорення не має викликати нарікань, бо "це демократія".

Перший президент погодився з тим, що законопроект не містить конкретних механізмів деокупації Донбасу. Проте, на його думку, їх там і не може бути, бо документ ухвалюється "як інтегральний", а потім має бути прийнята ще ціла низка законодавчих актів, які дадуть відповіді на конкретні питання. 

Читайте також: Кравчук бачить два шляхи для припинення війни на Донбасі

"Ми кажемо про те, які заходи мають бути вжиті для того, щоб Україна більш конкретно і активно стала до виведення російських військ зі своєї території, деокупації Донбасу тощо", - зазначив Кравчук.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 4 жовтня 2017 рок вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях».

Парламент 6 жовтня року проголосував за нього в першому читанні.

У вівторок, 16 січня, парламент розпочав законопроекту №7163 в другому читанні. Із внесених 673 поправок до документа народні депутати розглянули 482. У середу,  17 січня, парламентарії продовжили розгляд поправок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-