Геращенко вже знає, хто може замінити Кучму на переговорах у Мінську

Геращенко вже знає, хто може замінити Кучму на переговорах у Мінську

Укрінформ
Новий представник України в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу замість Леоніда Кучми буде призначений, найімовірніше, до наступного засідання ТКГ в Мінську.

Таку думку висловила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у коментарі журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона також сказала, що знає, чия кандидатура пропонуватиметься до складу ТКГ від України замість Кучми, але відмовилася її назвати.

"Я маю інформацію відносно того, хто пропонується на цю дуже непросту посаду, але очевидно, що її має назвати Президент України Петро Порошенко", - зазначила Геращенко.

На уточнюючі запитання, коли буде призначено нового представника України замість Кучми, вона відповіла, що на наступному засіданні ТКГ, що має відбутися через 2 тижні, українська сторона буде представлена гідно.

"Мінськ без української переговорної групи не залишиться. Наступне засідання в Мінську за 2 тижні, і українська сторона завжди гідно представлена у Мінську", - наголосила вона.

Читайте також: Геращенко подякувала Кучмі за позицію в ТКГ

Як повідомлялося, екс-президент України Леонід Кучма 2 жовтня завершив роботу в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік за підсумками засідання в Мінську того дня сказав, що наступник Кучми в ТКГ поки що не відомий.

На його думку, заміна представника від України не повинна вплинути на переговори. У зв'язку з цим Сайдік зазначив, що з Кучмою завжди в супроводі є Руслан Демченко.

Сайдік додав, що наступне засідання ТКГ відбудеться 16 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-