Янукович рветься у переговорники з РФ

Янукович рветься у переговорники з РФ

Укрінформ
Засуджений за держзраду екс-президент України Віктор Янукович пропонує себе у якості переговорника між Україною та Росією у питанні звільнення полонених.

Таку заяву президент-втікач зробив у середу на прес-конференції в Росії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, якщо буде "така ініціатива з української сторони", він готовий переговорити з президентом Росії Володимиром Путіним і внести пропозицію щодо обміну "всіх на всіх".

Читайте також: Янукович не каже, у якому статусі живе у Росії

Як повідомляв Укрінформ, на прес-конференції у Москві 20 грудня 2018 року Путін сказав, що Медведчук недавно приїжджав до Москви і говорив про звільнення українських моряків.

Президент Петро Порошенко на прес-конференції 16 грудня заявив, що Медведчук, який де-факто є представником Путіна, вже близько півроку не бере участь у перемовинах Тристоронньої контактної групи щодо звільнення українських заручників.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на прес-конференції в Укрінформі 17 грудня поінформувала, що питаннями звільнення заручників у гуманітарній підгрупі у перемовинах Тристоронньої контактної групи у Мінську займаються керівник Об'єднаного центру СБУ з питань звільнення заручників і політв'язнів Юрій Качанов та експерт МінТОТ Сергій Загородний.

24 січня Оболонський суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді та засудив до 13 років позбавлення волі - термін відбування покарання рахуватиметься з часу його затримання.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без змін накладений в межах провадження арешт на майно. Оголошення вироку тривало близько 8 годин.

Генеральний прокурор Юрій Луценко пізніше заявив, що ГПУ не подаватиме апеляцію на вирок Януковичу за держзраду, аби зосередитись на інших його злочинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-