Ситник стверджує, що детективи НАБУ не знали про оборудки

Ситник стверджує, що детективи НАБУ не знали про оборудки "Оптимумспецдеталь"

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник стверджує, що детективи НАБУ не знали про оборудки ТОВ "Оптимумспецдеталь".

Про це він заявив на розширеному засіданні Тимчасової слідчої комісії парламенту, створеної після оприлюднення журналістських розслідувань BIHUS.info стосовно фактів корупції у сфері оборони.

"У НАБУ є відділ, який займається розслідуванням кримінальних справ у сфері оборони... У той же час деякі матеріали, які оприлюднені, раніше не були відомі", - сказав керівник відомства.

Ситник додав, що фірма "Оптимумспецдеталь", яка фігурує у журналістському розслідуванні, проходила у розслідуванні стосовно розкрадань на Харківському бронетанковому заводі. "Це справа, яка перебуває у провадженні і по ній іще остаточне рішення не прийнято", - зазначив він.

Щодо справи, яка зареєстрована за другою частиною журналістського розслідування, то, за його словами, її "почерпнули з сюжету і зараз зареєстрували провадження і детективи разом з прокурорами працюють у цьому напрямку".

Як повідомлялося, 11 березня у четвертій частині журналістського розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро нібито допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрієві Рогозі вирішувати різні проблемні питання.

У розпорядженні журналістів опинилася телефонне листування, яке засвідчує, що Рогоза і його партнер Віталій Жуков давали хабарі правоохоронцям за закриття кримінальних справ. При цьому фірма спеціалізувалася на постачанні на оборонні підприємства, які входять до концерну "Укроборонпром", контрабандних деталей до військової техніки з Росії.

Після виходу даного сюжету у НАБУ заявили, що розпочали службове розслідування за озвученими фактами. У бюро стверджують, що жоден зі співробітників НАБУ не брав хабарів.

Читайте також: Ситник і Холодницький беруть участь у ТСК щодо розкрадань в армії

Раніше, 25 лютого, у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-