Разумков вважає, що змінювати форму правління в Україні не потрібно

Разумков вважає, що змінювати форму правління в Україні не потрібно

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що Конституція України не потребує змін у частині форми правління в державі.

Про це заявив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час пресконференції на тему: «Парламентаризм. Конституція. Незалежність», передає кореспондент Укрінформу.

"Я все-таки виходжу із закону, виходжу з Конституції. Для чиновника, при всій повазі, я дозволю собі не погодитися з колегами, не може бути де-юре і де-факто. Ми всі маємо жити згідно із законом, у першу чергу, починаючи з себе. Згідно з Конституцією України, ми живемо з вами в парламентсько-президентській республіці. І я, наприклад, вважаю, що це правильно, тому що завжди має бути противага. Завжди мають бути запобіжники", - сказав він, коментуючи висловлювання президента України Володимира Зеленського, який заявив, що в Україні де-факто президентсько-парламентська форма правління.

Читайте також: Разумков запевняє, що не створює жодних політичних проєктів

Разумков нагадав, що до 2014 року в Україні була президентсько-парламентська форма правління, що призвело до "наслідків, які ми сьогодні також спостерігаємо на сході нашої держави і в тимчасово окупованому Криму, і це вдарило і по економіці країни, по всьому".

Він також додав, що за даними соціологічних досліджень, людей влаштовує та форма правління, яка існує в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня Президент Володимир Зеленський висловив думку, що хоча в Україні де-юре парламентсько-президентська форма правління, але де-факто - президентсько-парламентська.

Читайте також: Разумков упевнений, що Зеленський не збирається у відставку

Він також зауважив, що вважає Раду національної безпеки й оборони одним із видів своєї зброї для проведення змін в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-