Україна бачить кілька шляхів залучення США до участі в «Норманді» - Президент

Україна бачить кілька шляхів залучення США до участі в «Норманді» - Президент

Укрінформ
Україна розглядає декілька шляхів залучення США до участі в Норманському форматі з метою мирного врегулювання ситуації на сході України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив президент Володимир Зеленський, презентуючи для аналітичних центрів Америки програму трансформації України в музеї-садибі Джорджа Вашингтона неподалік столиці США.

«Ми серйозно думаємо, як розбудовувати Нормандський формат для мирного врегулювання ситуації, - сказав він. - І запросили США для участі в декількох моделях і гадаємо, як правильно і безпечно зробити це для регіону».

Читайте також: Україна в ОБСЄ закликала Росію не прикидатися щодо Донбасу

Питання України сьогодні - це «не питання лише в Україні», додав він. Воно стосується всього регіону, зокрема Молдови, країн Балтії, а також незалежності Білорусі.

«Не тільки Україна, а всі мають бути зацікавлені в пошуку відповіді на ці питання», - зазначив Президент.

Читайте також: Арестович назвав дуже низькою ймовірність зустрічі «Норманді» у вересні

Після презентації він уточнив журналістам, що порушуватиме це питання на переговорах з Президентом Джо Байденом, і можливо, почне з цього зустріч.

Як повідомлялося, Президент Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена. 1 вересня мають відбутися перемовини Глав держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-