Разумков хоче знати, чому законопроєкт про олігархів комітет розглядав під «грифом таємності»

Разумков хоче знати, чому законопроєкт про олігархів комітет розглядав під «грифом таємності»

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков звернувся до Апарату парламенту з проханням розібратися, чому на Комітет з питань нацбезпеки, оборони та розвідки під час розгляду до другого читання законопроєкту про олігархів  не запросили авторів поправок до документу.

Про це Разумков сказав під час онлайн-включення на засіданні Погоджувальної ради у понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

“У нас була неприємна ситуація наприкінці минулого тижня. Я маю на увазі законопроєкт №5599 (“Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” - ред.). 17 числа відбувся комітет, комітет його розглянув. Але не запросив ні авторів правок, не надав таблиці. Якось це відбулося під грифом великої таємності, я не розумію, що відбулося. Я звертаюся до Апарату, до керівництва Апарату. Розберіться, будь ласка, як так відпрацював секретаріат”, - зазначив Голова ВР.

Читайте також: Моніторинг олігархів: політолог пояснив, що визначити найскладніше

Він також зазначив, що хоче почути інформацію від голови комітету, чому так відбувається розгляд законопроєкту, який є важивим.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”. Верховна Рада ухвалила проєкт у першому читанні 1 липня.

Читайте також: У законопроєкті про олігархів уточнили критерії внесення до реєстру – Веніславський

Також 17 вересня Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень". Верховна Рада 1 липня ухвалила проєкт у першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-