Україна вимагатиме поширення енергетичного законодавства ЄС на Nord Stream 2

Україна вимагатиме поширення енергетичного законодавства ЄС на Nord Stream 2

Укрінформ
Для України, яка у питаннях енергетики та енергетичної безпеки дотримується всіх вимог так званого 3-го Енергетичного пакету ЄС, принципово важливо, щоб цих спільних правил дотримувалися всі учасники газового ринку на території ЄС, включаючи операторів газопроводу «Північний потік -2».

Про це у Брюсселі під час зустрічі з пресою за підсумками дводенного візиту до Євроінституцій у межах підготовки майбутнього саміту Україна-ЄС заявила Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я точно можу підтвердити, що в ході саміту ці питання будуть обговорюватися. Це стосується не лише конкретного трубопроводу «Північний потік - 2». Ми вважаємо, що це питання енергетичної безпеки й енергетичної незалежності всієї Європи», - сказала Стефанішина.

Читайте також: Газпром іще до запуску «Північного потоку-2» затягує газовий зашморг для ЄС – ОГТСУ

«Для нас, як для країни, умови енергетичної діяльності якої повністю відповідають вимогам 3-го енергетичного пакету ЄС, важливо, щоб усі гравці, шо хочуть працювати на ринку Європейського Союзу, відповідали цим вимогам. Це наша категорична позиція, яку ми будемо відстоювати на саміті, і відповідно, будемо наполягати, щоб це було відображено у спільній декларації», - додала представниця українського уряду.

Читайте також: Україна у ПАРЄ закликала відмовитись від запуску Nord Stream 2

Як повідомлялося, 23-й саміт Україна-ЄС цьогоріч відбудеться 12 жовтня у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-