Прокуратура проситиме арешту Медведчука, застава – мільярд

Прокуратура проситиме арешту Медведчука, застава – мільярд

Укрінформ
Прокуратура проситиме суд обрати нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави у 1 мільярд гривень.

Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова під час спільної пресконференції у п’ятницю з головою Служби безпеки Іваном Бакановим, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми проситимемо обрати запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави в розмірі 1 мільярд гривень", - сказала генпрокурор.

Читайте також: Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції за російські «вибори» на окупованих територіях

Як повідомлялося, за даними слідства, народний депутат Віктор Медведчук схиляв керівництво України до постачання палива із «ЛНР» та «ДНР» і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

Читайте також: Медведчуку оголосили нову підозру про держзраду та сприяння тероризму

За словами генпрокурора, усього протягом 2015 року за поставки вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та на виконання загального злочинного плану щодо сприяння діяльності терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР», перераховано, обготівковано та розподілено на їх користь не менше 200 млн гривень, не рахуючи коштів сплачених у готівковій формі, з запланованих більше ніж 3,16 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-