Гризлов про визнання «республік» в ОРДЛО: РФ підкреслює відданість Мінським угодам

Гризлов про визнання «республік» в ОРДЛО: РФ підкреслює відданість Мінським угодам

Укрінформ
Представник Росії в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов заявив, що Російська Федерація підкреслює відданість Мінським угодам в цілому, відповідаючи на запитання про визнання самопроголошених “Донецької” та “Луганської народних республік”.

Як передає Укрінформ, про це Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі повідомляє у Фейсбуці.

“Під час засідання ТКГ Представник Російської Федерації в ТКГ Борис Гризлов, відповідаючи на питання української сторони та коментуючи проєкт звернення Депутатів КПРФ до президента Росії Володимира Путіна про визнання самопроголошених "Донецької" та "Луганської народних республік", зазначив, що це лише звернення 11 депутатів, навіть не фракції, а Російська Федерація підкреслює відданість Мінським угодам в цілому”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Держдуму РФ внесли проєкт звернення до Путіна про визнання «республік» в ОРДЛО

У рамках політичної підгрупи продовжилась робота з відпрацювання її порядку денного.

Голова ОБСЄ в Україні посол Мікко Кіннунен відзначив позитивний ефект досягнутий внаслідок підтвердження учасниками консультацій 22 грудня 2021 року рішучості у дотриманні заходів щодо посилення Режиму припинення вогню (РПО) від 22 липня 2020 року. Завдяки цьому загальна кількість обстрілів зафіксована ОБСЄ знизилася майже на 75%. Водночас не досягнуто повного припинення порушень РПВ, що призводить до втрат у Збройних Силах України та руйнування інфраструктури.

Читайте також: Місія ОБСЄ нарахувала майже 200 порушень перемир’я на сході за добу

Було продовжено консультації щодо розроблення доповнень до домовленостей 22 липня 2020 року.

Також було приділено увагу необхідності практичної імплементації підсумків Паризького саміту щодо протимінної діяльності.

У рамках роботи підгрупи з гуманітарних питань Україна запропонувала 4 етапи процедури пошуку безвісти зниклих.

Також українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі запропонувала відкриття контрольного пункту в'їзду-виїзду Щастя (дзеркальний на Луганськ), але така пропозиція не була підтримана окремими районами Луганської області з посиланням на необхідність одночасного відкриття Щастя (на НКТУ - Луганськ) й Золоте (на НКТУ - Первомайське).

Читайте також: Відкриття КПВВ та полонені в обмін на нерозширення НАТО: Гармаш вважає, що РФ шантажуватиме Штати

У рамках роботи підгрупи з соціально-економічних питань учасники проговорили додаткові варіанти виплати маломобільним особам, екологічні питання: забруднення води, додатковий візит інспекторів МАГАТЕ в ОРДО та активізацію роботи експертів із затоплення шахт, також обговорили можливість опрацювання блоків питань відновлення соціально-економічних зв’язків після забезпечення сталого всеосяжного режиму припинення вогню.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня в Парижі відбулася зустріч політичних радників лідерів країн нормандського формату: України, Франції, Німеччини, Росії.

Радники нормандського формату узгодили фінальне комюніке й підтримали сталий режим припинення вогню на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-