Штати та союзники готові швидко реагувати на загострення з боку Росії - Держдеп

Штати та союзники готові швидко реагувати на загострення з боку Росії - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати, а також їхні союзники та партнери готові діяти швидко, аби в разі подальшої ескалації проти України Росія відчула суворі наслідки.

Про це йшлося під час телефонної розмови держсекретаря США Ентоні Блінкена і глави МЗС України Дмитра Кулеби, передає Укрінформ із посиланням на Держдепартамент.

«Держсекретар розповів міністру закордонних справ про своє недавнє спілкування з російською стороною, що підтвердило готовність до розв’язання спільних проблем безпеки, а також непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету й територіальної цілісності України», - поінформували в зовнішньополітичному відомстві США.

У Держдепі підкреслили, що Сполучені Штати зберігають готовність разом із союзниками й партнерами «спричинити швидкі й суворі наслідки для Росії, якщо вона обере шлях ескалації».

Читайте також: Блінкен обговорив з главою МЗС Польщі питання безпеки на східному фланзі НАТО

Сторони також обговорили спільні кроки з метою схилити Росію до дипломатичного шляху замість війни та забезпечити безпеку і стабільність.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України за результатами розмови Кулеби і Блінкена поінформувало, що сторони серед іншого обговорили подальші кроки для стримування агресивних намірів Росії в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-