Україна не бачить відведення військ РФ, безпекова ситуація залишається незмінною - Кулеба

Україна не бачить відведення військ РФ, безпекова ситуація залишається незмінною - Кулеба

Укрінформ
Україна наразі не бачить жодного відведення російських військ від кордону України і жодних зусиль Росії задля деескалації ситуації.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з главами МЗС Чехії, Словаччини та Австрії у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Безпекова ситуація залишається загалом незмінною – ми не бачимо жодного відведення російських військ від кордону України з боку РФ, не бачимо наразі жодних зусиль Росії з деескалації. Ми бачимо, що зараз базовий сценарій Росії полягає у намаганнях дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні з використанням загрози силою, але ще не самої збройної сили», - сказав Кулеба.

Він додав, що Україна готується до будь-яких сценаріїв, оскільки ця війна триває з 2014 року, і відзначив надзвичайну важливість того, що Україна має підтримку друзів і партнерів, зокрема з Чехії, Австрії і Словаччини, у дипломатичному стримуванні Росії.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з главами МЗС Австрії, Словаччини і Чехії – говорили про підтримку України

У цьому контексті Кулеба подякував ЄС за заяви щодо майбутніх санкцій проти Росії у разі розширення агресії проти України.

«Це все заходи стримування Російської Федерації. Так само ми вдячні за зміцнення української оборони – це теж заходи стримування Росії, тому що найкраще стримування Росії – це сильна Україна», - резюмував глава української дипломатії.

Читайте також: Кулеба розповів про головний сценарій російської агресії в Україні

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ Чехії, Австрії та Словаччини 7-8 лютого перебувають зі спільним візитом в Україні на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-