Україна просить Захід про зброю, щоб самотужки закрити небо над країною – Климпуш-Цинцадзе

Україна просить Захід про зброю, щоб самотужки закрити небо над країною – Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Україна наполягає на необхідності закрити небо та захистити цивільне населення від путінських бомб, і просить західних партнерів надати їй відповідну зброю, щоб Збройні сили могли зробити це самостійно.

Про це під час виступу на інавгураційній зустрічі нової міжпарламентської ініціативи U4U (United for Ukraine - Об’єднані для України) заявила народна депутатка Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не маємо виключати з порядку денного створення безпольотної зони. Хоча це може виглядати неможливим, навіть неможливі рішення стають можливими у важкі часи. Саме у такий момент ми молимо весь світ про постачання в Україну всіх видів зброї, починаючи з протиповітряної оборони і винищувачів,  закінчуючи базовим захистом для наших військових. Це дозволить нам не лише стримувати російську атаку, але також, поки світ приймає свої рішення, самотужки створити безпольотну зону над країною», - сказала вона. 

Депутатка наголосила, що такі засоби є гостро необхідними, щоб зберегти життя цивільного населення України, а також щоб захистити всю Європу від лиха, яке можуть спричинити російські атаки на атомні станції або на хімічні заводи.

«Ті, хто говорять, що третя світова війна може розпочатися, якщо відбудеться ширше залучення Заходу – вони дуже помиляються. Ця війна вже почалася. Вона почалася з Мюнхенської промови путіна у 2007 році, продовжилася під час варварської атаки на Грузію, атакою на Україну, в Криму. Вона продовжується зараз, під час нового нападу на Україну із залученням Білорусі, та з провокаціями, що спрямовані проти багатьох держав світу. Тож я думаю, що зараз ми маємо виявити мужність на всіх рівнях для того, щоб стояти на стороні світла», - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Вона висловила переконання, що українці гідні того, щоб «бачити світло в кінці тунелю», вони гідні як чіткої європейської перспективи, так і перспективи повноцінного членства в НАТО.

«Тому що зупинити путіна ми зможемо лише разом, щоб не дозволити йому розпочати війну на інших територіях та проти інших країн», - додала народна депутатка. 

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Країни НАТО заявили про те, що будуть допомагати Україні реалізувати своє право на самооборону, але не втручатимуться у конфлікт прямо, щоб не спровокувати нову світову війну внаслідок зіткнення НАТО з росією. З цієї ж причини провідні західні країни відмовилися розглядати питання щодо створення над Україною безпольотної зони, що мало б зупинити варварські бомбардування мирного населення та житлових районів українських міст та селищ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-