Міжпарламентський союз засудив війну росії проти України

Міжпарламентський союз засудив війну росії проти України

Резолюція
Укрінформ
На 144-й Асамблеї Міжпарламентського союзу, яка відбулась у Нуса-Дуа, Індонезія, ухвалено резолюцію «Мирне врегулювання ситуації з війною в Україні з дотриманням міжнародного права, Статуту Організації Об’єднаних Націй та збереженням територіальної цілісності».

Про це повідомляє Інформаційне управління Верховної Ради України на сайті парламенту, передає Укрінформ.

У резолюції йдеться про те, що Міжпарламентський союз визнає територіальну цілісність і суверенітет України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"В ухваленій резолюції Міжпарламентський союз визначає війну в Україні, як таку, що загрожує довготривалому миру та безпеці європейського регіону, що має ширші наслідки для глобальної безпеки та засуджує застосування росією сили проти України, що й досі триває, як порушення статті 2(4) Статуту Організації Об'єднаних Націй, серед інших – принципу суверенітету та територіальної цілісності, визнаного усіма державами - членами ООН", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-