Армія, економіка, опалювальний сезон: Шмигаль розповів про головні завдання уряду

Армія, економіка, опалювальний сезон: Шмигаль розповів про головні завдання уряду

Відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про головні завдання Кабінету Міністрів.

Про це він сказав у вступному слові на засіданні уряду, повідомляє Укрінформ.

За його словами, завдання українського уряду максимально посилити нашу стійкість як держави і бути готовими до будь-яких сценаріїв.

“Ключовий пріоритет, як і всі ці місяці – максимальне забезпечення армії всім необхідним. Друге завдання – це перезапуск економіки та допомога бізнесу. Третє – це підготовка до опалювального сезону та відновлення зруйнованої критичної інфраструктури. Четверте – це нарощення експортних можливостей. П’яте – соціальна підтримка наших громадян. Щотижня в нас є прогрес і рішення по кожному з цих пунктів, з цих напрямків”, - розповів глава українського уряду.

Читайте також: Шмигаль доручив терміново зібрати перше засідання комісії з відбору голови НАБУ

“Майже через п'ять місяців після початку повномасштабної війни росія та її війська перейшли до повномасштабної стратегії виснаження нашої країни. Паралельно з цим кремлівський режим реалізовує аналогічну стратегію і проти наших партнерів. Вони вірять, що виснаженням від війни примусять Україну здатися, а холодом і голодом зламають наших союзників і зменшать підтримку України”, - зазначив Шмигаль.

Він додав, що блокування портів, терор проти тилових українських міст, руйнування нашої інфраструктури, створення енергетичної кризи в Європі – все це частина цієї російської стратегії.

Читайте також: Уряд продовжив дію фіксованої ціни на газ для виробників тепла до червня 2023 року

Як повідомлялося, високий представник ЄС Жозеп Боррель під час виступу на зустрічі міністрів закордонних справ G20 у Балі, Індонезія, заявив, що агресія росії проти України спричинила глобальну продовольчу кризу, в результаті якої понад 323 млн людей по всьому світу опинилися перед реальною продовольчою небезпекою, ще близько 1,2 млрд відчувають скруту через високі ціни на продовольство, енергію та зниження доходів.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-