росія ставить під загрозу урожай, але Україна спробує запобігти продовольчій кризі - Зеленський

росія ставить під загрозу урожай, але Україна спробує запобігти продовольчій кризі - Зеленський

Укрінформ
Україна намагається запобігти глобальній продовольчій кризі, поки росія шантажує світ голодом.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Україна – один із найбільших експортерів зерна. Цього року через російське вторгнення український урожай – під загрозою. Поки росія шантажує світ голодом, ми намагаємося запобігти глобальній продовольчій кризі", - написав Зеленський.

Також Президент закликав подивитися новий випуск UNITED24.Media «Yep, this is Ukraine».

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський поінформував, що Україна готова до експорту зерна і чекає сигналів від партнерів щодо початку транспортування.

Читайте також: Вивезення зерна відбуватиметься повільно, якщо росія і далі битиме по портах - Сольський

Днями посли країни Групи семи і Туреччини в Україні прибули до Одеси, щоб засвідчити важливість виконання угоди про відновлення експорту українського продовольства.

Нагадаємо, у Стамбулі, за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії, 22 липня було підписано угоду, в рамках якої здійснюватиметься вивіз зерна та іншого продовольства з портів України.

Після підписання 22 липня Ініціативи щодо експорту зерна та пов'язаних харчових продуктів морським шляхом, ведеться підготовка портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» до відновлення роботи. Захід суден у них і вихід здійснюватиметься шляхом формування каравану, що супроводжує судно лідирування.

Читайте також: FAО оголосила тендер на закупівлю потужностей для зберігання зерна в Україні

23 липня ворог атакував Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу "Калібр". Дві ракети були збиті силами протиповітряної оборони, ще дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-