Ключового елементу для перемовин з росією сьогодні не існує - Зеленський

Ключового елементу для перемовин з росією сьогодні не існує - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що на даний час не існує ключового елементу для перемовин з росією, зокрема рф досі хоче вирішувати все силою.

Про це Зеленський сказав під час онлайн-участі у щорічному міжнародному економічному форумі «Амброзетті» в Італії, відповідаючи на запитання: який може бути ключовий елемент, що сприятиме початку перемовин, якщо такий існує.

«Ключове, я думаю, як ви сказали, якщо такий момент існує. Сьогодні він, на жаль, не існує і не існував довгі роки до цього, бо агресія росії почалася не вчора і навіть не 24 лютого, коли розпочалось повномасштабне вторгнення російської федерації, відкрите і нахабне. Війна йде 8 років, то ж треба перше - бажання росії не воювати, вона повинна хотіти вирішувати ті чи інші питання не війною, не снарядами, не знущаннями і не вбивствами. Поки що вона хоче вирішувати все силою», - сказав Зеленський.

Він додав, що росія загальмована українським народом, підтримкою західних партнерів. «Ми розбили їхні плани на сьогодні, тим не менше - це війна, якої ми точно не хочемо, бо вся війна, все відбувається тільки на нашій території, люди гинуть, наші громадяни тут і російські військові, яких відправили на смерть», - сказав Зеленський.

«То ж бажання номер один - бажання російської сторони не захоплювати. Другий пункт - бажання світу, більшість країн Європи сьогодні підтримують Україну, але потрібне об'єднане бажання... Не можна, щоб якісь країни голосували (за введення санкцій проти росії - ред.), а потім якісь компанії всередині тієї держави знаходили обхідні шляхи для росії, щоб обходити санкції. В усьому світі є ті чи інші держави і ті чи інші лідери - однією рукою тиснуть руку нам, а іншою хочуть приблизити до себе бізнес-партнерів президента путіна...Третя - бажання суспільства росії, вони повинні відчувати на собі, що вони винні в цій війні, вони винні в своєму виборі, вони винні в тому, що вони промовчали», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: росія не розуміє слів миру, але добре відчуває силу на полі бою

Він додав, що російські люди повинні усвідомлювати, що війна страшна, жорстока і немає іншої альтернативи - російські війська мають вийти з чужої землі: «Тоді бажання російського суспільства не вбивати сусідів проявиться в тому, що вони будуть тиснути на своє політичне керівництво».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-