Боррель поговорив з Кулебою – привітав звільнення українських територій від загарбників

Боррель поговорив з Кулебою – привітав звільнення українських територій від загарбників

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель привітав мужність Збройних Сил України у зусиллях щодо повернення контролю над територіями, які були тимчасово окуповані російськими загарбниками.

Як повідомляє Укрінформ, відповідна інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«У час, коли агресивна війна росії проти України входить у нову фазу, Високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики, Віцепрезидент Європейської Комісії Жозеп Боррель провів розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Вони обговорили нещодавній розвиток військових та політичних подій, із наголосом на нещодавньому контрнаступі України, який підтвердив рішучість народу України захистити її територіальну цілісність. Високий Представник віддав шану мужності Збройних Сил України та привітав обнадійливі повідомлення, що Україна поновила контроль над більшою кількістю ділянок своєї території», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кулеба озвучив план, який допоможе Україні перемогти у війні

Як зауважив Боррель, загальна стратегія та визначений порядок дій, які були колективно погоджені з 24 лютого, у відповідь на розв’язану росією війну, працюють успішно. І їх наявний ефект буде посилюватися мірою того, як Україна звільняє територію, що була захоплена російськими військами.

Жозеп Боррель та Дмитро Кулеба обговорили надання Україні військової допомоги з боку ЄС, вартість якої складає вже 2,6 мільярда євро, та надається коштом Європейського Фонду Миру. Вони також обговорили можливості розгортання військової допоміжної місії ЄС для України.

У цьому контексті, Високий представник ЄС проінформував главу української дипломатії про технічні параметри можливої місії, які визначатимуться за участю Збройних Сил України, країн-членів ЄС та країн-партнерів.

Читайте також: Виконання Угоди про асоціацію є обов'язковим для України - Боррель

«Міністр закордонних справ Кулеба подякував ЄС за підтримку, яка розглядається як необхідна для відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, а також для усвідомлення росією власної політичної, економічної та моральної відповідальності за руйнування, що завдані Україні. Високий представник підкреслив, що не буде жодної втоми, коли йдеться про підтримку ЄС на адресу України», - йдеться у повідомленні.

Жозеп Боррель запевнив, що зараз, більш ніж будь-коли, ЄС проводитиме свою політику із стратегічною рішучістю, підтримуючи військову відповідь України, вчиняючи тиск на росію за допомогою санкцій та у дусі солідарності допомагаючи партнерам подолати наслідки війни.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про проведення розмови з Високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики, під час якої сторони обговорили подальші шляхи європейської допомоги Україні, включаючи постачання зброї, надання фінансової допомоги та застосування санкцій проти російського агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-