Шольц закликав путіна серйозно поставитися до неприйнятності ядерних погроз

Шольц закликав путіна серйозно поставитися до неприйнятності ядерних погроз

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц закликав російського президента володимира путіна уважно дослухатися позиції світу, зокрема, Німеччини та Китаю, щодо неприйнятності як застосування ядерної зброї, так і погроз щодо цього.

Про це він заявив, виступаючи на німецькому економічному форумі співробітництва в Азійсько-Тихоокеанському регіоні в Сінгапурі 14 листопада, передає Укрінформ.

Шольц нагадав, що під час нещодавнього офіційного візиту до Китаю він висловив непохитну підтримку заснованого на правилах міжнародного порядку, закріпленого в Статуті ООН. «Президент (КНР) Сі Цзіньпін і я погодилися, що загроза застосування ядерної зброї є неприйнятною і що використання такої жахливої ​​зброї означатиме перетин червоної лінії, яку людство правильно накреслило. Я закликаю президента путіна серйозно поставитися до цих слів», - заявив канцлер.

Він зазначив, що жорстока війна росії проти України може бути географічно далекою для держав АТР, але її вплив – голод, нестача енергії, інфляція – відчувається в усьому світі. Ця війна ставить під загрозу мирний порядок та ідею світу, заснованого на спільних правилах, підкреслив німецький політик, пояснивши, «чому так важливо не дозволити путіну просунутися з його імперіалістичними цілями».

Шольц подякував азійським партнерам за те, що багато з них чітко засудили загарбницьку війну рф, за підтримку режиму санкцій і за допомогу у відбудові України.

«Ця підтримка свідчить про те, що партнерство, засноване на цінностях і принципах, – це не пустий звук. І дозвольте мені додати, що така підтримка ніколи не є вулицею з одностороннім рухом. Те, що стосується Європи щодо України, також стосується Азії, Африки чи Латинської Америки. Жодна країна не є «задвірком» іншої», - підкреслив глава німецького уряду.

Читайте також: Відсутність путіна на саміті G20 не завадить обговорити ситуацію навколо України - Шольц

Канцлер наголосив на важливості Азії для Німеччини та її зацікавленості у зміцненні економічних зв’язків з регіоном.

Напередодні Шольц відвідав В’єтнам, після Сінгапуру він візьме участь у саміті G20 в Індонезії. Кілька днів тому глава уряду ФРН побував з візитом у Китаї, а перший візит в регіон здійснив у Японію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-