В Україні не можна повторювати мир в Грузії 2008 року – віцемаршалек Сейму Польщі

В Україні не можна повторювати мир в Грузії 2008 року – віцемаршалек Сейму Польщі

Укрінформ
Не може бути такого, щоб Україну примушували до переговорів чи уклали мир за її спиною, як це було з Грузією у 2008 році.

Про це заявила віцемаршалек Сейму Республіки Польща Малґожата Ґосєвська, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу, під час спілкування зі ЗМІ в Києві.

«Не може бути так, як було з Грузією у 2008 році, коли Президент Франції Саркозі полетів у москву і вони разом підписали, скажімо так, цей мир у Грузії. Це зробилося за спиною уряду Грузії, і як наслідок грузинське суспільство було дуже проти свого парламенту», - сказала вона.

Читайте також: У Польщі готуються до прийому другої хвилі українських біженців

Ґосєвська підкреслила, що чи говорити взагалі, чи укладати якийсь мир повинна вирішувати лише Україна, і не може бути такого, щоб Україну примушували миритися з росією.

Віцемаршалек також акцентувала на тому, що росія ніколи не дотримується тих угод, які вона підписала: «Вона не дотрималася тих положень, які стосувалися лінії розмежування в Грузії, і ніколи не було дотримано Мінських домовленостей».

«По-третє скажу, що з терористами не розмовляють, а путін і всі його прибічники – це відверті терористи», - підкреслила насамкінець Ґосєвська.

Читайте також: У Польщі «людиною року» назвали усіх громадян, які допомагають українцям

Як повідомлялося, 9 листопада речниця мзс рф марія захарова заявила, що росія готова вести переговори з Україною "з урахуванням тих реалій, які складаються на поточний момент".

Міністерство закордонних справ України назвало цю заяву черговою димовою завісою та імітацією для перегрупування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-