Делегація ВР вирушила на 43 Генеральну асамблею АСEAH в Камбоджі

Делегація ВР вирушила на 43 Генеральну асамблею АСEAH в Камбоджі

Укрінформ
Делегація Верховної Ради України вирушила на 43 Генеральну асамблею Асоціації держав Південно-Східної Азії (ACEAH), а потім планує здійснити парламентський візит до Сеула в Південній Кореї.

Про це перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Вирушаємо разом з делегацією Верховної Ради України на 43 Генеральну асамблею ACEAH в Камбоджі, а потім з парламентським візитом — до Сеула в Південній Кореї", – зазначив він.

Корнієнко підкреслив, що в межах відрядження заплановано багато двосторонніх зустрічей. За його словами, мета візитів – пояснювати, наводити аргументи та переконувати підтримувати Україну як на міжнародному рівні, так і в усіх ініціативах, зокрема "зерновій".

Окрім того, перший віцеспікер наголосив, що парламентська делегація доноситиме до азійських колег, що "росія має якомога швидше припинити цю війну, залишити нашу територію, відшкодувати збитки і перестати попирати міжнародне право".

Читайте також: Україна готова розвивати співпрацю з Азією так швидко, наскільки готові країни АСЕАН - Кулеба

У складі делегації перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко, керівник Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко та член комітету Ольга Руденко.

Як повідомлялося, перший віцеспікер українського парламенту перебуватиме з робочим візитом у Камбоджі 21-23 листопада. Він візьме участь у 43 Генеральній асамблеї Міжпарламентської асамблеї Асоціації держав Південно-Східної Азії (МА АСЕАН, ASEAN Inter-Parliamentary Assembly), а також виступить на відкритті пленарної сесії 43-ї Генеральної асамблеї МА АСЕАН від України у частині заяв голів делегацій країн-спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-