Стефанчук обговорив із Науседою міжнародну ізоляцію рф

Стефанчук обговорив із Науседою міжнародну ізоляцію рф

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук обговорив із Президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою питання міжнародної ізоляції російської федерації.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Вигнання росії з Радбезу ООН має проходити під лозунгом "Іх там нєт!". Питання міжнародної ізоляції росії обговорив під час зустрічі з другом України – Президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою", – зазначив він.

Голова ВР наголосив, що росія як країна-терорист, яка нехтує міжнародними нормами та міжнародним правом, має бути позбавлена права участі у міжнародних організаціях.

Водночас він поінформував, що під час зустрічі обговорювалась необхідність створення Спеціального трибуналу, щоб російська федерація отримала вирок за всі злочини, вчинені в Україні та проти України.

Окрім того, за його словами, обговорювалась готовність початку переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу, а також перспективи членства України в НАТО. У цьому контексті Стефанчук подякував за те, що Литва підтримує Україну на цьому шляху.

Читайте також: Науседа закликає НАТО звертати більше уваги на «фактор білорусі» в агресії рф

Також спікер українського парламенту наголосив на важливості військово-технічної допомоги України, адже зброя потрібна для перемоги. "А Перемога України – це гарантія того, що російська агресія не пошириться на інші європейські країни", – наголосив Голова ВР.

Стефанчук від імені керівництва держави та всього українського народу подякував Литві за всебічну підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук перебуває з робочим візитом у Литві.

Фото: Руслан Стефанчук / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-