Президентка Грузії – українцям: Будемо разом у Європі завдяки боротьбі ваших захисників

Президентка Грузії – українцям: Будемо разом у Європі завдяки боротьбі ваших захисників

Укрінформ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі в рамках офіційного візиту до Вільнюса разом із головою Сейму Литви взяла участь у зустрічі на підтримку боротьби за свободу України. 

Про це повідомляє Грузія Online, передає Укрінформ.

"Литва – одна з країн, які, як Україна та Грузія, знають, що означає досвід російської окупації та агресії. Багато людей у Європі повторюють, що ви (українці - ред.) боретеся за наше майбутнє та нашу свободу. Але ми зі свого досвіду знаємо, що ви боретеся за нашу свободу та європейське майбутнє", - звернулась президент Грузії до присутніх українців, які на сьогодні проживають у Литві.

За її словами, Грузія та Україна будуть разом у Європі.

"Я переконана, що ми будемо разом у Європі. І це буде завдяки виключно мужній боротьбі ваших воїнів та ваших громадян, які разом чинять цей визначний опір. Слава Україні!", - сказала вона.

Читайте також: Бербок пообіцяла Грузії підтримку в процесі вступу країни до ЄС

У зустрічі також узяли участь посол України у Литві Петро Бешта, посол США у Литві Роберт Гілкріст, посол Швеції у Литві Інгер Бакстон та мер Вільнюса Робертас Духневич.

Також повідомляється, що Зурабішвілі та перша леді Литви Діана Науседене відвідали Український центр у Вільнюсі, метою якого є реабілітація людей, які були вимушено переміщені з України під час війни.

Центр було засновано у червні 2022 року з ініціативи перших леді Литви та України. Його метою також є створення відкритого та освітнього простору для українців, надання психологічних та медичних послуг, планування різних заходів для дітей, навчання різним мовам та розвиток української культурної спадщини у Литві.

Перша леді Литви ознайомила президентку Грузії зі специфікою роботи Центру і зазначила, що Центр, який намагається наводити мости співпраці, постійно відчуває міжнародну підтримку, і візит президентки Грузії є підтвердженням цього.

За словами президентки Грузії, грузинський народ повністю солідарний з Україною та українським народом, що дуже помітно навіть на вулицях Тбілісі.

Читайте також: Щорічну доповідь президентка Грузії почала з хвилини мовчання у пам'ять жертв трагедії в Бучі

Президентка Грузії подарувала українським дітям книги та традиційні грузинські солодощі, привезені з Грузії.

Як повідомлялося, у Батумі українці провели акцію проти можливої участі росіян і білорусів в Олімпіаді-2024.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-