ЄС засудив намір Росії провести «вибори» на тимчасово окупованій території України

ЄС засудив намір Росії провести «вибори» на тимчасово окупованій території України

Укрінформ
Європейський Союз рішуче засуджує намір Росії провести у вересні «вибори» на тимчасово окупованій території України і наголошує, що всі причетні до цього особи, включаючи політичне керівництво РФ, нестимуть відповідальність.

Про це йдеться у заяві речника ЄС, передає Укрінформ.

«Цього тижня Центральна виборча комісія Росії вирішила провести «вибори» у вересні на територіях України, які тимчасово перебувають під окупацією Росії. Це ще одна спроба Росії у намаганні надати легітимності її протиправному військовому контролю та навмисній анексії (частини території) Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, а також Автономної республіки Крим та міста Севастополь. Це серйозно порушує Хартію ООН, незалежність, суверенітет на територіальну цілісність України», - йдеться у заяві.

Водночас наголошується, що Росія не має жодних правових підстав для подібних дій на території України.

«Росія, її політичне керівництво та всі, хто залучені до організації цих так званих виборів, відповідатимуть за наслідки своїх протиправних діянь», - зазначив речник ЄС.

Читайте також: Путін узаконив «вибори» та депортацію на окупованій території України

Він ще раз нагадав, що ЄС непохитний у підтримці України та вимагає від Росії негайно, повністю та без жодних умов вивести свої війська з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що Центральна виборча комісія РФ «після консультацій з Міноборони та ФСБ» вирішила призначити вибори на тимчасово окупованих територіях на 10 вересня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-