Прем’єр Нідерландів: Майбутнє України - в НАТО

Прем’єр Нідерландів: Майбутнє України - в НАТО

Укрінформ
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що співпраця з Україною нарощується на всіх рівнях, і майбутнє нашої держави – в Північноатлантичному альянсі.

Як повідомляє Укрінформ, про це Рютте написав у Твіттері.

“У нас був успішний саміт НАТО, де ми підтвердили нашу незмінну підтримку України – і словом, і ділом. І ми нарощуємо співпрацю з Україною на всіх рівнях. Давайте будемо чіткі: майбутнє України – в НАТО”, - зазначив він.

За словами глави уряду Нідерландів, Україна може розраховувати на довгострокову військову підтримку: “Таким чином ми допомагаємо Україні створювати армію, здатну протистояти російській загрозі та діяти за стандартами НАТО”.

Рютте також підкреслив, що війна РФ проти України показала, що оборона і стримування вимагають від усіх членів НАТО постійної відданості та зосередженості.

Читайте також: Рютте: Перспектива вступу України до НАТО є, але коли - неможливо передбачити

“Ось чому плани колективної оборони, які ми ухвалили на цьому саміті вперше за десятиліття, є таким значним кроком”, - написав він.

Прем’єр Нідерландів додав, що “НАТО є наріжним каменем нашої безпеки, і Нідерланди пишаються, що є його частиною. Тому я вважаю за честь, що у 2025 році Нідерланди вперше в історії нашого Альянсу стануть країною, яка приймає саміт НАТО”.

Читайте також: Рютте: Перспектива вступу України до НАТО є, але коли - неможливо передбачити

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у столиці Литви відбувся саміт Північноатлантичного альянсу, на якому було оголошено про створення Ради Україна - НАТО.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна цінує визнання того, що не потребує ПДЧ в Альянсі, та назвав це гарними результатами саміту.

На полях саміту НАТО лідери країн "Групи семи" погодили "Спільну декларацію про підтримку України".

Фото: twitter.com/MinPres

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-