Зеленський закликав Корею приєднатися до Декларації про підтримку України

Зеленський закликав Корею приєднатися до Декларації про підтримку України

Укрінформ
Масштаб заподіяних Росією страждань вимагає глобальної співпраці задля повернення безпеки та гарантування стабільного миру.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у заяві для ЗМІ разом із президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава Української держави на початку свого виступу висловив співчуття громадянам Республіки Корея у зв'язку із повінню, внаслідок якої загинули понад 20 осіб, а тисячі були евакуйовані.

"Пан президент був сьогодні в Бучі та Ірпені і на власні очі бачив наслідки російської окупації. Але Буча та Ірпінь лише два з тисяч українських міст, які зазнали ударів російського терору. Масштаб завданих Росією страждань колосальний, тож колосальним має бути і масштаб глобальної співпраці для того, щоб повернути безпеку та гарантувати стабільний мир", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що для України дуже важливо визволити тимчасово окуповані території і повернути в Україну примусово депортованих у Росію громадян - дорослих і дітей.

Читайте також: Формула миру, продовольча й енергетична безпека: Зеленський зустрівся з президентом Кореї

Президент подякував південнокорейському колезі за вже надану Україні підтримку і нові ініціативи щодо фінансової, технічної та гуманітарної допомоги Україні, а також відзначив інтерес Кореї до окремих пунктів української Формули миру.

"Важливо, щоб Республіка Корея була учасницею Глобального саміту миру", - акцентував Зеленський.

Читайте також: РФ намагається створити світ, де не має значення не тільки свобода, а й людина - Зеленський

Він також повідомив, що закликав Республіку Корея приєднатися до погодженої "Групою семи" Декларації про підтримку України.

Як повідомлялося, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль прибув в Україну з неоголошеним візитом. Він відвідав Бучу, Ірпінь, а також ушанував пам'ять українських військовослужбовців, які загинули на війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-