ВР може розглянути законопроєкт щодо англійської мови у липні – Кравчук

ВР може розглянути законопроєкт щодо англійської мови у липні – Кравчук

Ексклюзив
Укрінформ
Верховна Рада може розглянути у першому читанні законопроєкт "Про застосування англійської мови в Україні" (№ 9432) вже у липні.

Про це заступниця керівника фракції "Слуга народу" у Верховній Раді та голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук повідомила в коментарі Укрінформу.

"Комітет пропонуватиме Верховній Раді розглянути цей законопроєкт у першому читанні на найближчому засіданні. Відповідно, це може відбутися вже в липні", – зазначила вона.

Раніше Кравчук у Фейсбуці поінформувала, що гуманітарний парламентський комітет одноголосно рекомендував ВР підтримати у першому читанні законопроєкт № 9432.

Депутатка також зазначила, що на засіданні комітету вирішили вилучити положення щодо кінодубляжу. Вона уточнила, що законопроєкт потрапить до зали парламенту для голосування вже в оновленій версії.

Читайте також: В'ятрович: Комітет Ради підтримав законопроєкт про англійську мову – вилучили норми про кіно і ТБ

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт "Про застосування англійської мови в Україні" (№ 9432).

Проєктом, зокрема, передбачається офіційне закріплення статусу англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні, визначення категорії посад, кандидати на зайняття яких зобовʼязані володіти англійською мовою, унормування особливостей застосування англійської мови в роботі органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підрозділів екстреної допомоги населенню, під час перетину державного кордону, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоровʼя.

Норма про використання англійської мови в галузі культури, що, зокрема, передбачає показ англомовних фільмів у кінотеатрах мовою оригіналу з субтитруванням українською, викликала неоднозначну реакцію суспільства.

Як повідомлялося, МКІП розробляє план впровадження англійської мови в кінотеатрах з урахуванням інтересів глядачів і кінотеатрального бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-