Щодня зростає імовірність, що Шуфрич сам піде з посади голови комітету ВР зі свободи слова - Корнієнко

Щодня зростає імовірність, що Шуфрич сам піде з посади голови комітету ВР зі свободи слова - Корнієнко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко вважає, що щодня збільшується імовірність того, що Нестор Шуфрич добровільно складе повноваження голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Таку думку перший віцеспікер українського парламенту висловив під час пресконференції в Укрінформі.

Корнієнко розповів, що питання відкликання Шуфрича з посади голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова не порушувалося на Погоджувальній раді, тому не може розглядатися в залі для голосувань.

Читайте також: Депутати пропонують Раді відкликати Шуфрича з посади голови комітету ВР з питань свободи слова

“Я раніше казав, що Нестору Івановичу краще зробити цей крок самостійно. Зараз, думаю, що з кожним днем імовірність і потреба в цьому збільшується”, — сказав перший заступник Голови ВР.

Водночас він підкреслив, що існують інструменти примусового відкликання з посади, однак вони потребуватимуть рішення Комітету ВР з питань свободи словами. Корнієнко зауважив, що позиція комітету йому невідома.

Як повідомлялося, раніше перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко висловив думку, що народний депутат Нестор Шуфрич, обраний від забороненої політичної партії "Опозиційна платформа - За життя", має добровільно скласти повноваження голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Читайте також: Нацрада анулювала ліцензії семи каналів Мураєва, Шуфрича та Медведчука

Шуфрич – проросійський політик, народний депутат Верховної Ради 3-го, 4-го, 6-го, 7-го, 8-го та 9-го скликання. У 9-му скликанні – член забороненої політичної партії "Опозиційна платформа – За життя", керівник Комітету Верховної Ради з питань свободи слова. Він заперечував російську агресію на сході та називав війну в Україні "громадянською".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-