Шуфричу оголосили підозру у держзраді, йому загрожує до 15 років за ґратами

Шуфричу оголосили підозру у держзраді, йому загрожує до 15 років за ґратами

Укрінформ
За матеріалами Служби безпеки України народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич отримав підозру у державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

За матеріалами СБУ підозру у державній зраді отримав народний депутат Нестор Шуфрич

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Шуфрича.

За матеріалами СБУ йому повідомили про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Санкція статті передбачає до 15 років тюрми.

Як свідчать матеріали розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони Володимира Сівковича, агента російської ФСБ, завдання якого - координація російської агентури в Україні.

Як нагадали в СБУ, Сівкович втік до Москви у 2014 році і створив "кротоферму" для підривної діяльності проти нашої держави. Саме він курирував колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді і якого затримував особисто голова Служби безпеки Василь Малюк.

Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи Кремля про те, що Українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни - нібито "один народ". Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві.

Наразі за місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюються 45 обшуків. Досудове розслідування триває.

Заходи проводяться за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Читайте також: Депутати пропонують Раді відкликати Шуфрича з посади голови комітету ВР з питань свободи слова

Як повідомляв Укрінформ, Шуфрич - проросійський політик, народний депутат Верховної Ради 3-го, 4-го, 6-го, 7-го, 8-го та 9-го скликання. У 9-му скликанні – член забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя".

Співробітники СБУ під час обшуків знайшли у Шуфрича знайшли документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей.

Раніше СБУ і Держбюро розслідувань викрили у Київській області 15 компаній, які працювали на Сівковича та ФСБ РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-