Секретар РНБО про арешт Шуфрича: Все до цього йшло

Секретар РНБО про арешт Шуфрича: Все до цього йшло

Укрінформ
Депутати від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» не мають права представляти інтереси українців, потрібно поставити питання щодо перебування представників цієї політсили у парламенті.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Не тільки Шуфрич. ...Вони (представники ОПЗЖ у Верховній Раді - ред.) всі мали б покинути Верховну Раду, і ніякого права представляти наш народ вони сьогодні не мають. Це вже доведено історією. Що стосується Нестора Івановича (Шуфрича - ред.),.. воно все до того йшло. Інша справа, що у Верховній Раді треба поставити питання про перебування там ОПЗЖ. Те, що вони поміняли назву, не значить, що вони поміняли свою суть. Вони закликали до нас Російську Федерацію - пам’ятаємо ефіри, на які вони ходили», - заявив Данілов.

Читайте також: Корнієнко: ВР знайде як відкликати Шуфрича з посади голови комітету, якщо він не напише заяву

Він додав: «Я хочу попередити, що їм недовго лишилося пересуватися, вони всі будуть притягнуті до відповідальності».

Як повідомляв Укрінформ, Печерський районний суд Києва 15 вересня обрав запобіжний захід голові Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестору Шуфричу, якому повідомили про підозру у державній зраді.

Нестор Шуфрич – проросійський політик, народний депутат Верховної Ради 3-го, 4-го, 6-го, 7-го, 8-го та 9-го скликання. У 9-му скликанні – член забороненої політичної партії "Опозиційна платформа – За життя". Шуфрич заперечував російську агресію на сході та називав війну в Україні "громадянською".

Читайте також: Шуфрича триматимуть під вартою до 13 листопада

Парламент раніше достроково припинив депутатські повноваження Ігоря Абрамовича, Іллі Киви, Юлії Льовочкіної, Вадима Новинського, Наталії Королевської, Юрія Солода та Олега Волошина, обраних від партії «Опозиційна платформа – За життя». Вони написали заяви про складання мандатів.

Окрім того, Верховна Рада припинила повноваження народних депутатів від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, Тараса Козака та Рената Кузьміна, яких попередньо було позбавлено громадянства України.

Тетяна Плачкова, обрана до Верховної Ради від забороненої ОПЗЖ, написала заяву про складання депутатських повноважень у зв‘язку з «сімейними обставинами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-