Шуфрича триматимуть під вартою до 13 листопада

Шуфрича триматимуть під вартою до 13 листопада

Оновлено
Укрінформ
Печерський райсуд столиці обрав запобіжний захід голові Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестору Шуфричу , якому повідомили про підозру у держзраді, у вигляді тримання під вартою до 13 листопада включно.

Відповідне рішення оголосив слідчий суддя Сергій Вовк за підсумком закритого судового засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“ Суд... постановив: клопотання про застосування запобіжного заходу про тримання під вартою відносно підозрюваного Шуфрича Нестора Івановича задовольнити та застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно Шуфрича Нестора Івановича до 13.11. 2023 року включно. Взяти підозрюваного Шуфрича Нестора Івановича під варту в залі суду", - зазначив суддя.

Читайте також: Шуфрич прокоментував обвинувачення у держзраді і заявив, що СБУ знайшла в нього «артефакти»

Вовк зауважив, що про рішення суду буде повідомлено голові Верховної Ради. Контроль за виконанням ухвали поклали на прокурора у кримінальному проваджені. Протягом п'яти днів із дня проголошення ухвалу може бути оскаржена в Київському апеляційному суді, додав він..

Своєю чергою, Шуфрич сказав, що рішення про арешт є "очікуваним".

"Владі це потрібно", - сказав він.

Читайте також: У Шуфрича знайшли документ зі «схемою» автономії для Донеччини і Луганщини - джерела у СБУ

Як повідомляв Укрінформ, за матеріалами СБУ депутату Шуфричу повідомили про підозру за ст. 111 ККУ (державна зрада). Санкція статті передбачає до 15 років тюрми.

Як свідчать матеріали розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони Володимира Сівковича, агента російської ФСБ, завдання якого - координація російської агентури в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-